RECEITAS

CREMA DE AVELÁS

  • 150 GRAMOS DE AVELÁS (XA TORRADAS MELLOR)
  • 50 GRAMOS DE CACAO PURO 0% AZUCRE
  • 50 GRAMOS DE LEITE
  • 50 GRAMOS DE AZUCRE (OPCIONAL)
  • 50 GRAMOS DE ACEITE DE XIRASOL
  • PIZCA DE SAL
  • VAINILLA OU CANELA AO GUSTO
PRECÍSASE DUN VASO BATEDOR POTENTE QUE TRITURE MOI BEN AS AVELÁS. 
POSTERIORMENTE ENGÁDENSE O RESTO DOS INGREDIENTES E DÁSELLE UNHA BATIDA FINAL A TODO XUNTO PARA QUE LIGUE.
PÓDESE GARDAR EN TARRO DE CRISTAL NA NEVEIRA.
PERFECTA PARA UNTAR, PICAR CON PICATOSTES, ALMORZAR OU MERENDAR.










TOSTA DE AGUACATE













PIZZA
















VASIÑO DE IOGUR

















BOCADILLO DE ATÚN E PEMENTOS












BOCADILLO DE XAMÓN













BROCHETA DE FROITA














ENSALADA








GALLETAS CASEIRAS


INGREDIENTES (para unha fornada)
·        300 gramos de fariña (trigo, integral, de espelta, de avea, ou incluso podes mezclar varias fariñas,...)
·        200 gramos de margarina ou manteiga (podes usar aceite de oliva, menos cantidade)
·        100 gramos de azucre (usamos panela)
·        Para decorar e/ou mesturar: raiadura de limón, de laranxa, coco raiado, améndoas fileteadas, chips da cacao, cacao puro,.....
ELABORACIÓN:
Pesar e mesturar nun bol os tres ingredientes principais.
Usar as mans para ligar e facer unha masa homoxénea.
Facemos pequenas bolas, aplastámolas e decoramos
Meter no forno 10-12 minutos a 200ºC previamente quentado.

·   
·


2ª BATIDO DE FROITAS E VERDURAS

Podedes variar as froitas, ainda que este está riquisimo


Paso a paso



Pelamos e cortamos as laranxas



Raiamos a cenoira e cortamos a mazá

E todos para dentro



  Licuadora e listo para tomar



1ª TARTA DE MAZÁ

Aquí vos deixamos a receita.


Por si quedou algunha dúbida.......







Ningún comentario:

Publicar un comentario